Diverse info, trykk til venstre.

Noen veterinærer i Finnmark:

Alta Dyreklinikk AS
Altahøyden 2, 9513 Alta
78 43 58 66
Postadresse: Postboks 181 Bossekop, 9502 Alta

Lakselv Dyrlegesenter
Ildskogmoen Ildskogmoen, 9700 Lakselv
78 46 25 45
Postadresse: Postboks 166, 9711 Lakselv

Veterinær i Kautokeino
Ajastealli 4, 9520 Kautokeino
78 44 58 00

Dyrlegen i Vadsø Marit Sandersen
Idrettsvegen 43, 9800 Vadsø
970 06 398
Postadresse: Postboks 1, 9811 Vadsø

Hammerfest Staller Dyreklinikk - Hammerfest Staller
Galeasveien 15, 9600 Hammerfest
948 40 122

Dyrlegene i Kirkenes AS
Industriveien 5, 9900 Kirkenes
78 99 30 30

Veterinærvakta i Karasjok Sarres Dyreklinikk
Stuorraluohkká 9, 9730 Karasjok
78 46 70 26

Komsa Dyreklinikk
Altaveien 281, 9515 Alta
78 44 58 00

Kjøpe valp?

http://www.nkk.no/nkk/public/openIndex?ARTICLE_ID=823

og

http://www.eukanuba.com/en-US/puppy-world.jspx

Anbefalt litteratur:

Din Hund (som valp og unghund)
Forfatter: Sven Järverud
Språk: Bokmål
ISBN: 9788273191748
Pris: Kr. 349,-
Utgiver: Wennergren-Cappelen
192 sider, paperback

Teknikken ved hundedressur har lenge vært basert på et enkelt lyst/ulystprogram. De delvis eksersismessige innlæringsmetodene har skremt mange vanlige hundeeiere fra å lære sine hunder vanlig hverdagslydighet. I løpet av 70-tallet begynte nye ideer å vinne terreng innen hundedressuren, og den praktiske anvendelsen av ideene økte raskt. Ideene har delvis sitt grunnlag i en forskningsrapport som ble offentliggjort av amerikanerne Scott & Fuller i 1965. De viste hvor viktig det er at valpen tidlig får gjøre seg kjent med og trene på å fungere i de situasjoner som den skal møte og beherske som voksen hund. Adferdsvitenskapen (etologien), som er på sterk frammarsj, har dessuten stadig oftere vist at sterk motivasjon er den grunnleggende forutsetningen for all effektiv læring.

Når forfatterne, som har livslang erfaring med hunder og yrkesmessig hundedressur foruten mangeårige selvstudier i adferdsvitenskap, prøver å tilpasse de nye ideene i en bok om hundedressur, må enhver sm har med hunder å gjøre bli interessert. Som alltid når nye ideer oppstår, kan de være noe uskarpe i konturene. De praktiske anvisningene om dressurteknikk er desto klarere og avslører forfatternes dype kunnskap om hvorledes hunder fungerer i innlæringssituasjoner. Ved å arbeide direkte med hundens naturlige jakt-, flokk- og forsvarsadferd kan innlæringen både skje raskere og mer effektivt, samtidig som hundens interesse for og glede av samarbeidet med mennesket forsterkes.

Klinteberg og Järverud er megetdyktige veivisere på dette området, og de kunnskapene de formidler er like verdifulle, uansett om du har bruks-, jakt- eller selskapshunder.

Din Hund Fortsetter
Forfatter: Sven Järverud
Språk: Bokmål
ISBN: 8273191613
Pris: kr. 349,-
Utgiver: Wennergren-Cappelen
290 sider, paperback

Dette er sannsynligvis den mest betydningsfulle skandinaviske hundeboka som er gitt ut. Når man snakker med folk som har hevdet seg i toppen i bruks og lydighet vil man nesten uten unntak få oppgitt denne boka som viktigste inspirasjonskilde. Ikke uten grunn er boka pensum i instruktørutdannelsen til NKK og Forsvarets Hundeskole.

Boka er delt i tre deler:

1. Atferdslære

2. Læringsteori

3. Momenttrening

Valpesosialisering
Forfatter: Gry Løberg
Språk: Bokmål
ISBN: 9788292189382
Pris: Kr. 154,-
Utgiver: Canis AS
2007, innbunde

Valpens tidlige erfaringer påvirker i høy grad hvordan hunden vil bli som voksen hund. Valper som ikke får tilstrekkelig miljøtrening og sosial trening i ung alder, vil ofte få problemer senere i livet. På den annen side kan hundeeiere få en hund som er svært stabil og velfungerende resten av livet ved å legge ned litt arbeid de første månedene av valpetiden.

Denne boka er et utmerket hjelpemiddel for oppdrettere, valpekjøpere og instruktører og viser hvordan man kan tilrettelegge treningen slik at valpen skal få et best mulig utgangspunkt. Boka tar for seg:
1) hva vi vet om sosialisering og miljøtrening
2) sammenhengen mellom atferdsproblemer og manglende sosialisering
3) hvordan sosialisere og miljøtrene i praksis

Sosialisering og miljøtrening er kanskje den viktigste delen av treningen i hele hundens liv. Denne boka forteller deg det du trenger å vite om dette viktige temaet.

Fra valp til voksen hund
Forfatter: Åsa Ahlbom
Språk: Bokmål
ISBN: 9788292189429
Pris: Kr. 259,-
Utgiver: Canis AS
256 sider, innbundet

"Fra valp til voksen hund" er en heldekkende bok om valpens oppdragelse, utvikling og atferd - sannsynligvis en av de grundigste bøker som er skrevet om emnet. Nå er den endelig oversatt til norsk! Boka dekker alt fra husrenhetstrening, miljøtrening og sosialisering, til innkalling, gå pent i bånd og mye mer. Tenk om alle valpekjøpere hadde lest denne boka på forhånd...

Boka tar et oppgjør med gammeldags hardhendt hundetrening, men her er det på ingen måte snakk om fri oppdragelse. "Det viktigste er å være tydelig". Åsa viser hvordan vi kan sette grenser for valpen på en måte som er tydelig uten å skremme hunden.

Åsa har store kunnskaper innen psykologi, etologi og pedagogikk, og på en enkel måte forklarer hun hvordan du kan benytte deg av disse kunnskapene i praksis. Dette er en bok som burde vært inkludert i valpeprisen. Oppdrettere, instruktører så vel som nybakte hundeeiere vil ha stor nytte av denne boka.

Åsa Ahlbom var en av de første som begynte med valpekurs i Norden. Hun har også utviklet "Rasekunnskap" som emne innen hundeutdanningen. Det å ta rasehensyn under trening og oppdragelse går som en rød tråd gjennom hele boka.

"Det er en gedigen kunnskapsbok for alle hundeinteresserte. Den egner seg meget godt til å lese også FØR man kjøper hund".

På talefot med hunden
Forfatter: Turid Rugaas
Språk: Bokmål
ISBN: 9788292189283
Pris: Kr. 209,-
Utgiver: Canis AS
Norsk, 104 sider, hardcover.

Hundens dempende signaler er et utrolig facinerende tema av flere grunner:

1. Hunder bruker disse signalene "hele tiden".

2. De fleste hundeeiere legger sjelden merke til disse signalene - eller misforstår hva hunden prøver å fortelle

3. Hundeeiere kan lære å bruke dempende signaler selv for å kommunisere bedre med hunden sin.

I denne boka lærer du om de forskjellige dempende signalene. Du lærer å observere hunden bedre. Du lærer å forstå hva hunden prøver å si. Du lærer å bruke dempende signaler selv slik at hunden din lettere kan forstå deg. Du kommer kort sagt - "På talefot med hunden".

Dette er sannsynligvis en av de viktigste hundeboker som er utgitt av en norsk forfatter. Logisk, lettlest, rett på sak og anbefales for absolutt alle hundeeiere. Den er til nå solgt i over 25 000 eksemplarer i Norge, og har blitt oversatt til flere språk.

En liten advarsel kan være på sin plass til slutt. Når du etter å ha lest denne boka begynner å observere hundens dempende signaler, er det stor fare for at du blir "avhengig". Det er nesten skummelt å se hvordan alt hunden gjør passer med Turid sine beskrivelser. Du vil begynne å "lese hunden" hele tiden, og greier ikke å stoppe. Men du verden så interessant det er!

Bjeffing - språket som høres
Turid Rugaas
Isbn: 9788299753401
Pris: kr 195,-
Sider: 88
Utgitt: 2007

Med denne boken om bjeffing gir Turid Rugaas oss på nytt innblikk i den fantastiske hundeverden,
og åpner øynene våre på ny.

Lyden av bjeffing går folk på nervene.
Hva er egentlig bjeffing?
Hva kan vi gjøre med det?
Hva bør vi ikke gjøre?

Våre egne overreaksjoner skjer fordi vi ikke
forstår hva bjeffingen kommer av,
og på grunn av manglende kunnskaper.


Les boken og få en dypere forståelse, bredere kunnskap og større respekt for hundens lydspråk.

”Bjeffing er tross alt en naturlig uttrykksmåte for hunder, en del av deres språk.
Ingen tenker noen gang på å skulle ”trene vekk” eller ”straffe bort” mjauing eller
vrinsking – men det er mange som mener at hunder ikke har lov til å verken bjeffe eller knurre.”

Ikke skyt hunden!
Forfatter: Karen Pryor
Språk: Bokmål
ISBN: 9788292189344
Pris: Kr. 228,-
Utgiver: Canis AS
216 sider, innbundet

"Don't Shoot the Dog!" regnes i dag som en av tidenes absolutt viktigste hundebøker. Nå er den her på norsk i en ny og utvidet utgave!

Dette er imidlertid mye mer enn en hundebok. "Ikke skyt hunden!" handler om trening og opplæring generelt. Læringslovene er universelle og gjelder for både hunder, katter, blekkspruter, delfiner - og mennesker.

Aldri før har et så innviklet emne som læringspsykologi blitt behandlet på en så lettfattelig og ikke minst humoristisk måte. Denne boka kan snu opp ned på ditt syn på hundetrening - og ellers påvirke hvordan du samhandler med folk du møter til daglig.

Les blant annet om:

* 8 måter å endre uvaner hos alt fra katter som klorer på møblene til sløve romkamerater.

* De 10 lovene for hvordan forme adferd på mest mulig effektiv måte.

* Tips for hvordan du kan gjøre hunden husren, forbedre tennisferdighetene dine eller hanskes med en umulig tenåring.

"Denne nydelige og enkle boken kan være til stor hjelp for alle som ønsker å forstå eller endre adferden til et dyr - enten dyret er en bjeffende hund, en nysgjerrig nabo, en fiendtlig katt eller deg selv og dine egne uvaner." Carol Tavris, Ph.D.

Hundemassasje og stretching
Forfatter: Haase, Kerstin
Jörn Oleby
Kerstin Haase
Oleby, Jörn
Oleby, Jörn
Språk: Bokmål
ISBN: 9788292189375
Pris: Kr. 228,-
Utgiver: Canis AS
2007, 96 sider, rikt illustrert i farger, innbundet

Hunden er virkelig menneskets beste venn. Den er lojal. Den dømmer oss ikke og kritiserer ikke oppførselen vår. Hunden får oss til å føle oss elsket og betydningsfull. Vi er avhengige av den og den gir oss mye. Derfor har mange hundeeiere et ønske om å gi noe tilbake, et ønske om å beskytte og ta vare på hunden sin på aller beste måte.

Massasje og stretching er en utmerket mulighet til å styrke kontakten mellom deg og hunden din. Med massasje og stretching minsker risikoen for muskelrelaterte skader samtidig som det får hunden til å slappe av. Massasje påvirker dessuten kroppens naturlige bevegelighet opp i høy alder.

I denne fargeglade boka lærer du grunnleggende massasje- og stretchingteknikker. Enkle steg for steg instruksjoner hjelper deg så du kan massere og stretche hunden din. Boka inneholder noe muskellære, for eksempel om når du ikke bør massere eller stretche hunden.

Klikkertrening for din hund
Forfatter:
Språk: Bokmål
ISBN: 9788292189313
Pris: Kr 305,-
Utgiver: Canis AS
216 sider, innbundet, farger, rikt illustrert

Klikkertrening er en utrolig fasinerende treningsmetode. Med klikkertrening kan du lære hunden din alt den er fysisk og psykisk i stand til å gjøre, bruker erfarne klikkertrenere å si.

Klikkertrening er heldigvis ikke bare for proffe hundetrenere. Alle hundeeiere kan lære å trene sin hund på en effektiv måte, og i denne boka lærer du hvordan. Boka gir deg først en grundig innføring i teorien bak klikkertrening. Du lærer å forstå hvorfor hunder gjør som de gjør, og hvordan de lærer. Og du lærer om de fire hemmelighetene for å bli en "supertrener".

I den praktiske delen av boka lærer du hvordan du kan trene inn den viktigste hverdagslydigheten som alle hunden bør kunne:
* kontakt
* innkalling
* gå pent i bånd
* hilse pent
* apportering
* ...i alt 18 nyttige øvelser!

I tillegg lærer du også hvordan du kan trene inn flere imponerende sirkuskunster. Lær hunden å
* slå av og på lyset
* rydde klær inn og ut av vaskemaskinen
* hente brus i kjøleskapet
* hente posten i postkassa
* ...tilsammen 12 morsomme sirkuskunster!

Boka er skrevet på en lettfattelig og til tider humoristisk måte, men forfatternes dype teoretiske og praktiske kunnskaper skinner hele tiden igjennom. Denne boka vil gi deg et nytt syn på hundetrening - og du vil knapt kunne vente med å komme deg ut og starte treningen i praksis.

Spårhunden
Forfatter: Inki Sjösten
Språk: Svensk
ISBN: 9188008339
Pris: Kr. 239,-
Utgiver: SRI Publication
96 sider, paperback

SPÅRHUNDEN är en instruktionsbok om träning och utveckling av valpens/hundens förmåga att följa ett människospår. Boken vänder sig till alla hundägare som vill aktivera sin hund med psykisk motion antingen med mål att tävla bruks eller med målet att familjehunden ska få fin näsaktivering. Vi vet också att hundägare som håller på med viltspårträning även har stor nytta av denna bok.

SPÅRHUNDEN behandlar i detalj hur de första spåren med valpen kan genomföras. Det finns bl.a. olika alternativ på hur de första övningarna kan läggaas upp för att passa hundindivider med olika förutsättningar för spårarbete. För den tävlingsintresserade finns dessutom många fina idéer om hur upptag av spår kan tränas samt hur hunden ska lära sig markera apporterna i spåret.

SPÅRHUNDEN används med fördel i en spårkurs och kan i princip följas "från pärm till pärm". SPÅRHUNDEN kan även användas vid en kortkurs. Kursdeltagarna kan sedan bilda en träningsgrupp och fortsätta träna - och kanske tävla - på egen hand.

Lyckas på tävling
Forfatter: Niina Svartberg
Språk: Svensk
ISBN: 91-631-4878-1
Pris: kr. 239,-
Utgiver: Svartbergs Hundkunskap
188 sidor, paperback


TÄVLINGSPSYKOLOGI OCH MENTAL TRÄNING FÖR HUNDSPORTARE
Vill du prestera bättre på tävling och samtidigt må bra tillsammans med din hund? LYCKAS PÅ TÄVLING är skriven för tävlingsintresserade hundägare. Den handlar om hur kunskaper inom tävlingspsykologi kan användas för att nå framgång inom hundsport. Oavsett om du har siktet inställt på lydnadsprov, bruksprov, agility, vallhundsprov, jaktprov, freestyle eller IPO/BHP får du här mängder av konkreta mentala träningstips som du kan använda för att utveckla dig som hundförare. Boken tar upp sådant som nervositet, koncentration, självförtroende och målsättningar. Tävlingssituationen är i fokus, men stor del av boken tillägnas träningspassen och hur de kan utnyttjas på ett effektivare sätt.

Boken tar upp många olika aspekter av att tävla med hund som de allra flesta av oss känner igen.
* Hur kan man lära sig att hålla reda på sina tävlingsnerver?
* Kan man vara koncentrerad även när störande saker inträffar?
* Hur kan du jobba med ditt självförtroende?
* Är det bra att vilja vinna?
* Hur tänker några av våra mest framgångsrika hundförare om att prestera?
* Hur kan man stoppa negativa tankar?
* Kan man prestera bättre på tävling genom att skapa mer kvalitet i träningen?
* Hur är en framgångsrik tävlingsattityd?


Träna och tävla med skydd
Forfatter: Christer Häggström
Pierre Wahlström
Språk: Svensk
ISBN: 9153425952
Pris: Kr. 249,-
Utgiver: ICA förlag
112 sidor, inbunden

En skyddshund är till för att försvara sig själv, sin förare och sin flock och kan användas både som tjänste- och tävlingshund. Skyddsmomentet är ett av flera moment som en skyddshund ska kunna hantera. Oavsett om hunden ska fungera som tjänstehund eller tävlingshund måste den och dess förare även kunna hantera andra dressyrformer föraren måste dessutom genom andra moment kunna visa att hunden lyder.

Det råder inga tvivel om vilka uppgifter en skyddshund har. Vad som ibland diskuteras är dock skyddshundens vara eller icke vara, varför dessa hundar hanteras av civila inom olika hundorganisationer. Svaren är inte så enkla, men den här boken tar disskusionen och ger dig som skyddshundförare argument för att motivera din hobby.

Här kan du läsa om de olika tävlingsmomenten samt hur du tränar skydd enligt internationell prövningsordning (IPO) med din hund, du kan även läsa om skyddshundens historia och hur du får en fungerande gruppdynamik i din träningsgrupp. Att träna en skyddshund kräver lång erfarenhet och stor kompetens, den här boken är tänkt att fungera som ett stöd för dig som vill träna skydd med din hund, vare sig du har för avsikt att tävla eller ej.